Schijndel gaat voor ontdekplek basisscholen

Het onderwijs en ondernemers in Schijndel gaan samen voor een ontdekplek voor basisscholen: Let’s Play.

Een winkelstraat met attributen van ├ęchte winkels, een ruimte om driedimensionale ontwerpen te maken of witte wanden om op te schilderen. Het zijn enkele voorbeelden die in de ontdekplek Let’s Play in Schijndel kunnen komen. Het onderwijs en ondernemers in Schijndel hebben de koppen bij elkaar gestoken en zij kwamen op het idee om een ontdekplek te ontwikkelen, waar kinderen kennis kunnen maken met het bedrijfsleven.

Beide partijen hopen Let’s Play in augustus te kunnen openen in basisschool De Heijcant. ,,Ondernemers in Schijndel zijn heel enthousiast over het plan”, zegt Maikel de la Cousine, locatieleider van basisschool ’t Talent. Hij kwam ruim een jaar geleden op het idee voor Let’s Play. ,,Je moet denken aan een soort plein waar bedrijven zich kunnen presenteren. En kinderen van de groepen 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Schijndel kunnen er ontdekken, leren, proeven en proberen.”

In Sint-Oedenrode ging toevallig ook onlangs een ontdeklab van start. Hier kunnen kinderen hun eigen speelgoed repareren, kartonnen huizen of houten bruggen bouwen, of met zelfgemaakte drones vliegen.

 

Je moet denken aan een soort plein waar bedrijven zich kunnen presenteren